Author Topic: Quantic Dream Presents: Kara  (Read 212 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Vaegir
  • WBNW
Quantic Dream Presents: Kara
« on: March 11, 2012, 11:13:59 PM »
Arama motoru ile bakındım ama bulamadım bu konuda birşeyler, ben de açayım dedim.

Çoğunluk pas geçecektir (umarım geçerler) ama bir grup insanın hoşuna gider diye tahmin ediyorum. (eğer birkaç günde görmedilerse)

GDC 2012 yapıldı birkaç gün boyunca (Mart ın 9 u civarında yapıldı) ve orada Quantic Dream'in gösterdiği yeni bir teknoloji demosu vardı. Adı Kara. İzlememiş olanlar için aşağıda linki bulunmakta:

Şimdi başarılı olması bir yana, teknik olarak şunun altını çizmek isterim; (videonun başında ve sonunda yazmasına rağmen) bu teknoloji demosu 1 Playstation 3'de realtime olarak renderlanıyor ve bu şekilde görülüyor. Geçen yıl hazırladıkları yeni grafik motoru ve mo-cap teknolojisinin bir sonucu. Heavy Rain'den sonra müthiş yatırım yapmışlar ve (benim görüşümde) çok da güzel olmuş.

Videodaki ışıklandırma, gölge gibi sistemler bu görünenden çok daha ilerlemiş. David Cage bu haline "pre-alpha" diyor yanlış hatırlamıyorsam. Sonrasında onları çok çok geliştirmişler.

Şimdi de yapımcı David Cage'in röpörtajının bulunduğu videoyu koyuyorum, burada da daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Başka altını çizdikleri şey ise: Bu bir oyunun tanıtımı değil, bu bir oyunun karakteri değil, bu Heavy Rain 2 ya da Indigo Prophecy 2 değil, sadece geliştirdikleri teknolojinin bir sunumu (adamlar yaptıkları stüdyoyu kiralayarak para kazanmak istiyor tabiki) O nedenle buraya açmayı uygun gördüm.

Siz ne dersiniz bakalım? 2006 yılındaki casting çekimi ile dikkatimizi çeken, öncesinde ve sonrasında 2 şaheser oyunla kalbimizi fetheden adamlar yeni hamlelerinde başarılı mı?  :)

EDIT İzlememiş olanlar için, bu da 2006 yılındaki casting videosu:

« Last Edit: March 12, 2012, 10:13:23 AM by Baradh »
Eğer senden alıntı yapıp birşeyler yazdıysam,
vaktimi ayırıp senin yazdığın üstünde düşünmüşüm demektir.
En azından insan olup bir cevap verebilirsin...

Goker

• Wrath of Justice
  • Forum Legend
  • *
    • View Profile
  • Faction: Neutral
  • MP nick: CoR_Lacuna_Goker
  • WBWF&SNW
Re: Quantic Dream Presents: Kara
« Reply #1 on: March 12, 2012, 12:42:04 AM »
Görüntü güzel, fakat hikaye bitirmiş işi. Biliyorum amaç o değil, fakat çok etkileyici olmuş.

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #2 on: March 12, 2012, 10:12:44 AM »
Bu arada bahsettim postta ama link vermemişim, belki eskisini izlememiş olanlar vardır. Editleyerek oraya da koyayım, çok bir anlam karmaşası olmasın.

Bu da 2006 yılında E3 fuarında gösterdikleri casting videosu. Daha sonra Heavy Rain karakterinde bir fahişe rolündeydi bu karakter.

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #3 on: March 12, 2012, 04:24:44 PM »
Evet, herkes pas geçiyor. Neyse, meraklı olan aradığı zaman bulabilsin en azından.

Aşağıda David Cage'in GDC de yaptığı bir röpörtaj, GT ekibi ile. Özellikle günümüz oyunları hakkında benim de katıldığım tespitleri var.

Bir noktada hatta "bir oyun olmak için ele tutuşturulmuş bir silah olmasına gerek yok" diyor, "aynı şeyleri tekrar tekrar yapmak zaten oyuncuları belirli bir yaştan sonra soğutan şey" diye ekliyor. Dil sıkıntısı çekmeyenler için güzel bir video.

Goker

• Wrath of Justice
  • Forum Legend
  • *
    • View Profile
  • WBWF&SNW
« Reply #4 on: March 12, 2012, 07:25:48 PM »
GDC bu sene gayet heyecanlı geçmiş. Ben hala düşünebilen AIda kaldım. O kadar güzel işlenebilecek bir konudan oyun çıkarmamaları kötü olur doğrusu.

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #5 on: March 12, 2012, 08:07:35 PM »
GDC bu sene gayet heyecanlı geçmiş. Ben hala düşünebilen AIda kaldım. O kadar güzel işlenebilecek bir konudan oyun çıkarmamaları kötü olur doğrusu.

Adına oyunlar yapıldı, romanlar yazıldı, öyküler çıktı. Açıkçası QD daha özgün birşey yapabilir. Yani Fahrenheit te yaptılar. Heavy Rain çok basit, çok insani ama çok vurucu bir konuya sahipti. Hiç fantastik birşey, ya da kurgusal yapı yoktu. Adamların derdi konuyu ilginç yapmak değil, bir konuyu duyguları açığa çıkartacak şekilde işleyebilmek. Ki bence de interaktif eğlencenin olması gereken şey bu.

Heavy Rain'de çocuğumu kurtarmak için kendi parmağımı kesmem gereken bir kısım vardı, PS Move ile oynuyordum. Parmağımı kesmek için gerçekten kolumu kaldırıp, doğru şiddette indirmem lazımdı, adamın çığlığını duyduğumda sırtımdan aşağıya resmen bir irkilme indi. Nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Ya da katil ile dövüşürken atmaya çalıştığım her bir yumruk (Yine PS Move ile) o kadar içten savuruyordum ki oturup oynadığım oyunda kalkıp televizyona geçirmek istiyordum. Bu yani, bunu verebilmek.

Emin ol QD bunu Kara'nın hikayesinden başka şeylerde de verebilir.  :wink:

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #6 on: March 21, 2012, 11:56:29 PM »

Kara'nın Behind the Scenes videosu. Oynayan kadını da gerçek ve daha net görebilirsiniz. Nasıl çekildiğini, nasıl düzenlendiğini, herşeyi gösteren keyifli bir video. İnsanın görünce "yirim yirim" diyesi geliyor...

Goker

• Wrath of Justice
  • Forum Legend
  • *
    • View Profile
  • WBWF&SNW
« Reply #7 on: March 22, 2012, 12:13:31 AM »
Adamlar seçimi gayet iyi yapmış. Resmen yirim yirim dedim yani. :o

Genghis Khan

• Robot Khan
  • Grandmaster Knight
  • *
  • Mad Scientist
    • View Profile
  • Faction: Khergit
  • MP nick: GenghisKhan
  • WBNW
« Reply #8 on: March 26, 2012, 05:28:40 PM »
Demolari severim. :) bilgisayara gectigimde bakacagim.