Author Topic: MORAL SORUNU - BÜTÜN FORUMLAR TARANDI  (Read 556 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ZomborotReis

• Recruit
  • *
  • Permanently Banned
  • 5000 YILLIK 3 KITADA DÜNYANIN HAKİMİ TÜRKLER
    • View Profile
  • Faction: Khergit
MORAL SORUNU - BÜTÜN FORUMLAR TARANDI
« on: March 03, 2012, 11:59:10 PM »
Lütfen yardım... Arkadaşlar bu forumu ve bütün diğer forumları günlerce taradım... Hiçbir yerde Warbanddeki, hele özellikle Brytenwalda ve Anno Domini 1257 modlarındaki parti moralini hileyle düzeltebilecek bir çözüm yok...

Liderlik puanı başına artan moral kodunu değiştirmeyi denedim... Her liderlik puanı başına 10 geleceğine 100 gelsin diye yazdım, Moral listesinde liderlik moralim 1000 yazıyor ama toplam moral gene çok düşük çünkü ''recent event'' yani son olaylar sekmesi sürekli -80 lerde...

M&B Tweak programını da denedim o da liderlikle gelen morali sonsuz bile yapsa, gene recent events -80 e -90 a vurdu mu toplam moral sıfırlanıyor ve askerler teker teker partiden ayrılıyor...

Allah rızası için birisi food başına yemek başına düşen +4,  +8 gibi moral rakamlarının nasıl +500 gibi birşey yapılabileceğini söylesin ya da partinin adam sayısı arttıkça eksilen party büyüklüğü moral kaybını sıfırlamamın nereden hangi dosyadan yapılacağını söylesin... Veya 3. bi olasılık o recent event sekmesindeki morali nasıl sıfırlarım ????... Özellikle brytenwalda ve anno domini de çok fazla adamla oynamak istiyorum ama mümkün değil... Değil 500 adamla oynamak, anno domini de 100-150 adamla bile en iyi şartlarda gezmek ölüm vaziyetinde... Lütfen yardım...

ased50

• Recruit
  • *
    • View Profile
  • Faction: Swadian
Re: MORAL SORUNU - BÜTÜN FORUMLAR TARANDI
« Reply #1 on: March 04, 2012, 10:16:19 AM »
birader aynı sorun bendede oluyor eğer varsa biri gerekten yardımcı olursa cok makbule gececek

^^Evo^^

• Sergeant
  • *
  • Sometimes people deserve more.
    • View Profile
  • M&BWBWF&SNW
« Reply #2 on: March 04, 2012, 11:09:50 AM »
Bence oyunun en büyük sorunu. Çözümü yok gibi.

Chamain

• Sergeant
  • *
    • View Profile
  • Faction: Rhodok
  • MP nick: SoE_XerXes_of_Haradrim
  • WB
« Reply #3 on: March 05, 2012, 05:29:37 PM »
Aynısı bana olmuştu,askerler teker teker ayrılıyordu bende askerleri kaleye koydum çoğunu(atlılar hariç) sonra dan herhangi birşey olmadı deneyebilirsin istersen.
Bu paragrafta klan sayfasının hangi amaçlarla kullanıldığını öğrendik . Bir dahaki paragrafta binek atı ve çift kalkan taktiği nasıl yapılır o anlatılacak. İyi günler çocuklar.

Balkes

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Rhodok
  • MP nick: GoZ_Balkes_TR
  • WB
« Reply #4 on: March 05, 2012, 05:35:22 PM »
Bütün forumlar tarandı demişsin de çözüm burdan çıkardı ilk.

ZomborotReis

• Recruit
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #5 on: March 06, 2012, 09:10:12 AM »
Bütün forumlar tarandı demişsin de çözüm burdan çıkardı ilk.
Burayı zaten ilk taradım...

ZomborotReis

• Recruit
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #6 on: March 06, 2012, 09:12:47 AM »
Aynısı bana olmuştu,askerler teker teker ayrılıyordu bende askerleri kaleye koydum çoğunu(atlılar hariç) sonra dan herhangi birşey olmadı deneyebilirsin istersen.
Onun için önce bir kale almak lazım... Kaldı ki bu problemi çözmez çünkü oyunda kalelerde 600 adam var ve benim kale fethetmem lazım, onun içinde önce bi 600-700 adam biriktirmem lazım ki gidip kuşatayım...

Zaten herşeyi geçtim çok kalabalık adamlarla oynamayı bırak, bir ara oyunun en başlarında yanımda 30 adam vardı, o haldeyken bile adamlar yanımdan ayrılmaya başladı ( yemek vs herşeyleri süper, ark arkaya bandit avlıyoruz ) ama ne hikmetse recent events hep -90...

Master Ronin

• Moderator
  • *
  • Aşktan Öte Seksten Beri
    • View Profile
  • Faction: Neutral
  • MP nick: Ronin
  • M&BWBWF&S
« Reply #7 on: March 06, 2012, 02:16:27 PM »
Sanırım senin soylulara ihtiyacın var. Ayrıca işine yarar mı bilmiyorum çoğu modda hanlara girip adamlarına içki ısmarlayabiliyorsun (gelene geçene ısmarlamaktan bahsetmiyorum o ayrı, kendi adamlarına ısmarlayabiliyorsun) Brytenwalda'da hore'lara rastlarsan onları adamların için kiralayabilirsin veya krallık ozanlarına adamların için şarkı söylemesini isteyebilirsin. Biliyorum işe yaramayacak büyük ihtimalle, ama söyleyeyim dedim.
Seems like at least a quarter of the people and place names in this game have no clear pronunciation based on how they're written, and since the voice-acting is limited to "I will drink from your skull!" without any reference to where or by whom the drinking will occur, we can't rely on the game's pronunciation, either.

ZomborotReis

• Recruit
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #8 on: March 07, 2012, 05:11:28 PM »
Sanırım senin soylulara ihtiyacın var. Ayrıca işine yarar mı bilmiyorum çoğu modda hanlara girip adamlarına içki ısmarlayabiliyorsun (gelene geçene ısmarlamaktan bahsetmiyorum o ayrı, kendi adamlarına ısmarlayabiliyorsun) Brytenwalda'da hore'lara rastlarsan onları adamların için kiralayabilirsin veya krallık ozanlarına adamların için şarkı söylemesini isteyebilirsin. Biliyorum işe yaramayacak büyük ihtimalle, ama söyleyeyim dedim.
Biliorum onu zaten asıl mevzu Anno Domini için... İçki istediğine ısmarla 3 moral filan veriyor sabit -90 da bir recent events çok saçma... Yemeklerin moral puanları nereden değiştirilio bilen yok mu ?? Ya da şu recent events bugı nasıl giderilir filan ???

Master Ronin

• Moderator
  • *
  • Aşktan Öte Seksten Beri
    • View Profile
  • MP nick: Ronin
  • M&BWBWF&S
« Reply #9 on: March 07, 2012, 06:09:27 PM »
bak yemeklerin puanlarını module_items'dan değiştirebilirsin. Module sistemini kurmuş olman gerekiyor bunun için. Süresini de kalitesini de keyfince ayarlayabilirsin. Forumdan nasıl modül sisteminin kurulduğuna bak. Ben açıklamak isterdim ama, ben de arkadaş yardımıyla kurdum anlatırken bir şey atlayabilirim.
Seems like at least a quarter of the people and place names in this game have no clear pronunciation based on how they're written, and since the voice-acting is limited to "I will drink from your skull!" without any reference to where or by whom the drinking will occur, we can't rely on the game's pronunciation, either.

ZomborotReis

• Recruit
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #10 on: March 08, 2012, 10:14:34 AM »
bak yemeklerin puanlarını module_items'dan değiştirebilirsin. Module sistemini kurmuş olman gerekiyor bunun için. Süresini de kalitesini de keyfince ayarlayabilirsin. Forumdan nasıl modül sisteminin kurulduğuna bak. Ben açıklamak isterdim ama, ben de arkadaş yardımıyla kurdum anlatırken bir şey atlayabilirim.
Teşekkür ederim, araştırıp deneyeceğim... Ola ki takıldığım bir yer olursa seni rahatsız ederim...

aybek

• Sergeant
  • *
    • View Profile
  • Faction: Vaegir
  • WBWF&S
« Reply #11 on: March 08, 2012, 11:39:18 AM »
yiyeceklerin moral puanını arttırmak bir şeyi değiştirmez, son olaylar kısmında -80 yazıyorsa yine adamların kaçacaktır, çünkü toplam moral puanı 99'dan çok olamıyor ve son olaylar ile bu sayıdan 80 düşüyor. kaleye askerlerini koyup bir süre etli sütlüye bulaşmazsan son olaylar bir süre sonra sıfırlanır.

NarutoTR

• Sergeant Knight
  • *
  • Format at düzelir o.
    • View Profile
  • MP nick: AR_Naruto / ZamanBeklemez
  • WBWF&SNW
« Reply #12 on: March 08, 2012, 02:57:26 PM »
Ben nedenini biliyorum sanırım. Eğer aldığın askerler şu an savaşta olduğun ülkenin köylerinde yetişiyorsa böyle bir sorun ortaya çıkıyor doğal ve olması gerektiği gibi. Örneğin; sen khergit köylerinden 50 tane adam aldın, daha sonra gidip bu khergitlere dalmaya başlarsan yanında bulunan khergit ırkından adamların morali git gide azalmaya başlıyor. Azalmaya başladığında direk -kalen yada şehrin varsa- kalene ve ya şehrine koy. Daha sonra da savaşmadığın bi ırktan seç adamlarını, yoksa dediğin gibi birer ikişer ayrılıyorlar.
« Last Edit: March 08, 2012, 03:00:23 PM by NarutoTR »

ZomborotReis

• Recruit
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #13 on: March 08, 2012, 04:52:56 PM »
Ben nedenini biliyorum sanırım. Eğer aldığın askerler şu an savaşta olduğun ülkenin köylerinde yetişiyorsa böyle bir sorun ortaya çıkıyor doğal ve olması gerektiği gibi. Örneğin; sen khergit köylerinden 50 tane adam aldın, daha sonra gidip bu khergitlere dalmaya başlarsan yanında bulunan khergit ırkından adamların morali git gide azalmaya başlıyor. Azalmaya başladığında direk -kalen yada şehrin varsa- kalene ve ya şehrine koy. Daha sonra da savaşmadığın bi ırktan seç adamlarını, yoksa dediğin gibi birer ikişer ayrılıyorlar.
Arkadaş o problem değil benim sıkıntım... Ona zaten religion clashing diye belirtmişler ve o ayrıca bi sekme, ben tek ırkın türklerin askerlerini alıorum... Zaten yukarıda konuşmaları okursan problemin başka olduğunu görürsün... Daha kale alamıyorsun oyundaki bu bug yüzünden bahsettim yukarıda... (bu arada oyunda khergit, svadya vs yok, kafkas türkleri, selçuk türkleri, ingiltere, fransa, roma gibi gerçek ülkeler var) Sağolasın ilgin için gene de...

ZomborotReis

• Recruit
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #14 on: March 08, 2012, 04:55:08 PM »
yiyeceklerin moral puanını arttırmak bir şeyi değiştirmez, son olaylar kısmında -80 yazıyorsa yine adamların kaçacaktır, çünkü toplam moral puanı 99'dan çok olamıyor ve son olaylar ile bu sayıdan 80 düşüyor. kaleye askerlerini koyup bir süre etli sütlüye bulaşmazsan son olaylar bir süre sonra sıfırlanır.
arkadaşım daha önce çok kez de ifade ettiğim gibi kale alınamıyor oyunda çünkü kalelerde 600 adam var, ben daha 100 adam biriktirmeden moral sıfırlanıyor... ayrıca ben hata yaptığımdan recent events tabı -80 değil... sıfır askerim olup tek başıma 1000 kişilik orduyu yenip üzerine 10 gün dünlensem bile bi kale o tab -80, -90 larda çünkü bug var, oyun hatalı...