Author Topic: Güney Azerbaycan Milli Uyanış Hareketi  (Read 5804 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Grexx

• Squire
  • *
    • View Profile
  • Faction: Swadian
  • MP nick: _RG_Grex
Re: Güney Azerbaycan Milli Uyanış Hareketi
« Reply #30 on: February 20, 2012, 01:55:05 PM »
Ben sana orada yaşanan olayları ve kitlenin devlete karşı tutumunu anlatıcak bir bilgi göstermeye çalışıyorum neymiş efenim dır dırda dır bozkurt beyni bilmem ne, ne diyosun arkadaş ? :)
Ve bunu internetten bulduğun bir yazıya dayandırıyorsun. Doğruluğu kanıtlanamayacak bir şey sunuyorsun.

bu mektubu yazan doktorumuzun adı S. Hakyemez elektronik posta yoluyla ulaştırılmış doğruluğu tartışılır ama gözümüzle gördüğümüz şeyleride inkar edemeyiz..haberin linkide burada http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15008240.asp

ancalimon

• turkturkturkturkturkturkturkTURK!
  • Master Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Neutral
  • M&BWBWF&SNW
« Reply #31 on: February 20, 2012, 02:05:08 PM »
Benim demem o ki ben Kürtlerin Türkiye'de bağımsız bir devlet kurabilmesi için gibip Kürtlere yardım etmem, yardım edene de engel olurum. Ama Türkler'in zaten var olan devletleri bağımsızlığını alması için seve seve yardım ederim.

Zaten konu Kürtler değil nerden çıkarttınız Kürtleri?

Mosin Nagant

• Master Knight
  • *
  • Athletic Bilbao
    • View Profile
  • Faction: Nord
  • MP nick: Mosin
  • M&BWBWF&SNW
« Reply #32 on: February 20, 2012, 02:07:31 PM »
Benim demem o ki ben Kürtlerin Türkiye'de bağımsız bir devlet kurabilmesi için gibip Kürtlere yardım etmem, yardım edene de engel olurum. Ama Türkler'in zaten var olan devletleri bağımsızlığını alması için seve seve yardım ederim.

Dogukan başlatmıştı galiba :)

Goker

• Wrath of Justice
  • Forum Legend
  • *
    • View Profile
  • MP nick: CoR_Lacuna_Goker
  • WBWF&SNW
« Reply #33 on: February 20, 2012, 02:17:00 PM »
bu mektubu yazan doktorumuzun adı S. Hakyemez elektronik posta yoluyla ulaştırılmış doğruluğu tartışılır ama gözümüzle gördüğümüz şeyleride inkar edemeyiz..haberin linkide burada http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15008240.asp
Böylesi daha iyi. Gözümüzle gördüğümüz dediğin bölümü biraz daha açıkla lütfen. Evet, doğruluğu tartışılır. Fakat inkar edilemeyecek bir şey varsa, o da bunun doğuda yaşayan herkes veya her Kürt insan için geçerli olmadığıdır.

Vazgeçtim, açıklama. Kürt konusunu kapatalım.

Steppe Warrior İrandaki durum ile ilgili bir şey söyleyince Doğukan Kürtlerin Türkiyede aynı durumda olduğunu vurgulamıştı.

Herneyse arkadaşlar, konuya dönelim.

YavuzTigin

• Sergeant Knight
  • *
  • Osman Batur-Altay Kartalı
    • View Profile
  • Faction: Khergit
  • MP nick: AKN_YavuzTigin
  • WBWF&SNW
« Reply #34 on: February 20, 2012, 03:12:10 PM »
Öncelik Güney Azerbaycanda değil Karabağdadır, İran' a kafa tutmadan önce ermenilerden bize ait olanı almalıyız bence.
Güney Azerbaycan sonraki meseledir, Karabağ dururken,

Tabi birgün Müstakil Büyük Azerbaycan kurulacaktır, zaten Türkün olan toprak devlet hudutlarına girecektir,
Bu arada İran tarihte ve her vakit bize ihanet etmiştir nasıl dostumuz oluyor bizim İran diyorsun yahu
Bizim Oğuzların Türkistanla bağımızı  kesen bunlar işte,  Tebriz kaç asırlık Türk yurdu fars elinde farsın sancağı dalgalanıyor
Tarihten beri Türkün olan Tebriz elbet yine ele gececektir.

Osman Baturun aziz kanıyla suladığı Doğu TÜrkistan da esir. :x
« Last Edit: February 20, 2012, 03:19:12 PM by YavuzTigin »
Etimin ve kemiğimin babası Ali Rıza Efendi, fikrimin babası ise Ziya Gökalp’tir.      
                                                               Mustafa Kemal ATATÜRK

Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan;
Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: TURAN.
                                                               Ziya GÖKALP

TA_Tatar_Han

• Guest
« Reply #35 on: February 20, 2012, 03:18:40 PM »
Güney Azerbaycan çok mühimdir, gerçek Azerbaycan şimdiki kadar küçük değil çünkü topraklarının çoğu Farslılar tarafından işgal altında Yavuzum. Ama tabii geri alalım da, sırası pek mühim değil.

İran bizim dostumuz değildir, saçmalamayın.

(click to show/hide)

Asla! Asimilasyon kadar kötü bir şey yoktur! Soyumuzu kirletemeyiz bu şekilde, asla ne Kürtleri, ne de başka bir milleti asimile etmemeliyiz.

Böylesi daha iyi. Gözümüzle gördüğümüz dediğin bölümü biraz daha açıkla lütfen. Evet, doğruluğu tartışılır. Fakat inkar edilemeyecek bir şey varsa, o da bunun doğuda yaşayan herkes veya her Kürt insan için geçerli olmadığıdır.

Vazgeçtim, açıklama. Kürt konusunu kapatalım.

Steppe Warrior İrandaki durum ile ilgili bir şey söyleyince Doğukan Kürtlerin Türkiyede aynı durumda olduğunu vurgulamıştı.

Herneyse arkadaşlar, konuya dönelim.

Göker, ben Güneydoğu'da uzun yıllar kalan bir arkadaşımla konuştum da öyle sandığınız gibi değil, çok fazla da bağımsızlık isteyen var. Bunu diyenlerin dağa çıkma zorunluluğu yok, ayrıca Kürtlerin bağımsızlığını niye isteyelim? Doğukan gibi sığ biçimde "Ama Kürtler de" deme gibi bir zorunluluğumuz yok, bizim için mühim olan soydaşlarımız, Kürtlerin bağımsızlığına karşı olmamız da gayet normal, değil mi? Bir Farsın da Güney Azerbaycan'ın anavatana katılmasına karşı çıkması doğal olur zaten. Aksi halde bir hastalık vardır.
« Last Edit: February 20, 2012, 03:22:26 PM by Kopī Ninja no Kakashi »

YavuzTigin

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBWF&SNW
« Reply #36 on: February 20, 2012, 03:23:53 PM »
Katılıyorum Kürtleri asimile edip Türküm dedirtmekten daha saçma birşey yok,
Etimin ve kemiğimin babası Ali Rıza Efendi, fikrimin babası ise Ziya Gökalp’tir.      
                                                               Mustafa Kemal ATATÜRK

Ziya GÖKALP

Jusdwer

• Master Knight
  • *
  • At yarışı at istismarıdır.
    • View Profile
  • MP nick: Jusdwer
« Reply #37 on: February 20, 2012, 03:25:38 PM »
Hadi tatar sen emperyalist kafayla devam et.  :wink: İran'ı düşman edin, Rusya'yı edin, Suriye'yi edin, Irak'ı edin, Gürcistan Edin, AB düşman zaten... Ne kaldı ? Boşa yaşıyorsun tatar.

TA_Tatar_Han

• Guest
« Reply #38 on: February 20, 2012, 03:31:12 PM »
Yahu İran ne zaman bizim arkadamızda durmuş? Ne zaman boş anını bulsa dalmış Türklere. Madem çok iyiler neden Ruslarla anlaşıp Azerbaycan'ın yarısını alıp sömürüyorlar bi de üstüne eziyorlar? Bağımsızlıklarını versinler ya adamlara?

Biz de Kürtlere olmayan bir devletmi yaratalım? Ortada öyle bir devlet yok olmamış hiç. Hangi dünyanın hukukunda olmayan bir devlet yaratmak var başkasının  vatanında. İsterse 70 milyon Kürt çıkıp desin Türkiye'de yine olmaz Hukuku yok böyle bir şeyin..  Bütün metalcileri toplayıp sallıyorum Erzurum'u işgal edip Metalci devleti kurmak gibi bir şey.
Kürtleri yok sayıyorsun yani.Orası Kürtlerin vatanı yüzyıllardır.Türklerin vatanı değil orası.Ayrıca sanki Azerbaycan diye bir devlet olmasaydı onun topraklarında İran hüküm sürseydi sen Azerilerin bağımsızlık hareketlerini desteklemez miydin? Sen sadece haksızlığa uğrayanlar Türk olduğu için Azerileri savunuyorsun.Eğer haksızlığa uğrayanlar Türk olmasaydı umrunuzda bile olmazdı.

Niye var sayalım? Şu anda bizim toprağımız, bizim bayrağımız dalgalanıyor. Onlar yönetti sanki yüzyıllarca... Haksızlığa uğrayan Türk değilse bana ne? Hem biz gidip Kürtleri mi katlettik? Hocalı'da Ermeniler soydaşlarımız katletti ama sizin gibilerin umurunda olmadı. Ermeniler Ruslar tarafından bugünkü Ermenistan'a sürüldü, tee 18.yy-19.yy'da ve yerleştiler, yerleşince de eskiden Türk olan topraklar, Azerbaycan Türkleri'nin bugünkü topraklara göçüyle birlikte Ermenistan oldu. Ermeniler gelip bir sürü soydaşımızı katletti, zaten işgalciler. İran da aynı şekilde işgalci. Sizin mantığınızla olmuyor bu işler, hayat hayalinizdeki ve ideolojinizdeki gibi saçmalıklara yer vermiyor. Bu yüzden ideolojinizle bir devlet yürümüyor, SSCB gibi başka bir şeye dönüşüyor.

Hadi tatar sen emperyalist kafayla devam et.  :wink: İran'ı düşman edin, Rusya'yı edin, Suriye'yi edin, Irak'ı edin, Gürcistan Edin, AB düşman zaten... Ne kaldı ? Boşa yaşıyorsun tatar.

Herkesi düşman etmedim ben.

YavuzTigin

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBWF&SNW
« Reply #39 on: February 20, 2012, 04:29:55 PM »
Yahu İran taa Alp Er Tungadan beri bizim düşmanımızdır,evet öyledir gerçekten
Zaten düşman olan birşey daha nasıl düşman edilecek
« Last Edit: February 20, 2012, 04:42:35 PM by YavuzTigin »
                                                               Mustafa Kemal ATATÜRK

Ziya GÖKALP

ChaTLacK

• Veteran
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #40 on: February 20, 2012, 04:45:03 PM »
Adamlar ırk olarak mı düşman? Hayır. Soylunun birisi çıkmış, etrafına adam toplayıp krallığını kurmuş. Devletini genişletmek için de önlerinde duvar gibi yayılan Türklerle savaşmış. Onlarda da aynı senin gibi birileri bize düşman, bizim gibi birileri de bize dost. İsteyen dost görür, isteyen düşman ama:

""Mü'minler ancak kardeştir. O halde kardeşlerinizin arasını buluşturun..."  Hz. Muhammed (sav)

Jusdwer

• Master Knight
  • *
    • View Profile
« Reply #41 on: February 20, 2012, 04:59:26 PM »
Hepsi bizim kardeşlerimiz. Faslar bizde düşman yada Azerbaycandaki türkler bize dost demek saçma... Biraz mantıklı konuş lütfen Yavuz.

TA_Tatar_Han

• Guest
« Reply #42 on: February 20, 2012, 05:00:54 PM »
Hepsi bizim kardeşlerimiz. Faslar bizde düşman yada Azerbaycandaki türkler bize dost demek saçma... Biraz mantıklı konuş lütfen Yavuz.

"Hepsi bizim kardeşimiz"den daha saçma bir cümle yok, emin ol. Gayet mantıklı ve gerçekçi konuşuyoruz burada.

Jusdwer

• Master Knight
  • *
    • View Profile
« Reply #43 on: February 20, 2012, 05:12:18 PM »

"Hepsi bizim kardeşimiz"den daha saçma bir cümle yok, emin ol. Gayet mantıklı ve gerçekçi konuşuyoruz burada.
Kusura bakma kastım Müslümanlardan. :) Bu benim görüşüm... Ben ayırmam.

ChaTLacK

• Veteran
  • *
  • Permanently Banned
    • View Profile
« Reply #44 on: February 20, 2012, 05:18:52 PM »
Türkün Türkten başka dostu yoktur en saçması. Türkçülük, milliyetçilik tek başına bir hiçtir. Yeterli olsaydı orta asyada 5-6 ayrı devlet olur muydu? Madem herkes dost, neden Kazakistan da ki Özbekler, Özbekistan da ki Türkmenler çatışma çıkartıyor? Neden hepsi farklı devletler kurmuş? Başka ortak noktalar da mutlaka lâzım. Osmanlının egemenliğinde  yüzyıllarca aralarında bağ olmayan milletler yaşadı.
Milliyetçilik saçmadır. Asıl olması gereken vatan sevgisidir. Milliyetçilik yüzünden 3 kıtaya hakim imparatorluk yıkıldı, nesini övüyorsunuz hâlâ?