Author Topic: Bir öneri forumla ilgili.  (Read 576 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Quiksilver

• Knight at Arms
  • *
  • İşsiz Suikastçi
    • View Profile
  • Faction: Neutral
  • WBWF&S
Bir öneri forumla ilgili.
« on: October 22, 2011, 06:11:49 AM »
Son günlerde fake hesaplarla dolaşanlar ve forum kurallarını hiçe sayıp trollük, spamcılık yapanlar arttı. Biri bir hata alıyor mesela oyundan sonra forumda araştırıyor ama bulamıyor. Çünkü aynı hatayı alan konu sonraki sayfalara düşmeye başlıyor. Ben diyorum ki forumda 2 yeni düzenleme olsa hem fake'ler hem de konu kirliliği azalır. Öneriler şöyle:

1) Yeni üye olanların ilk 10-20 mesajı mesajı attığı bölümün moderatörleri tarafından onaylanıldıktan sonra gönderilebilsin.

Mesela yeni bir üye girdi. Türkçe forumda bir konu açacak. Konuyu açtı ama önce moderatör izni gerekiyor ya o yüzden bu konu türkçe forumun moderatör kadrosuna gitti. Sonra bu üyenin fake olduğu anlaşıldı konu içeriğinden dolayı ve ban yedi diyelim. Tahmin edebileceğiniz gibi daha forum kirlenmeden üye uzaklaştırıldı.

2) Belli bölümlere ait "Çözülmüş Sorunlar" adında bir alt bölüm açılsın.

Mesela bir üye girdi türkçe foruma bir sorunla karşılaşmış oyunla ilgili. O üye konu açmadan önce mesela Warband'ın "Çözülmüş Sorunlar" bölümüne bir baktı. Sorunun çözümünü orada buldu. Sonuçta konu kirliliği olmadan çözüme ulaştı.

Sonuç olarak yönetim kadrosuna bir öneride bulundum. Belki işlerine yarar.

Edit: İmla

narj722

• Guest
Re: Bir öneri forumla ilgili.
« Reply #1 on: October 22, 2011, 08:27:20 AM »
Doğru haklısın güzel bir düşünce benimde sana bir önerim var.Asla yanlış anlama..

1-Bunu belki ingilizceye çevirsen yabancı forumun öneri bölümü(varsa)orda paylaşsan daha fazla ilgi görebilir.

2-Belkide konu dışına açsaydın

3-
(click to show/hide)

Belendor

• Grandmaster Knight
  • *
  • Summoner
    • View Profile
    • Olympus Studios
  • Faction: Nord
  • MP nick: WTF/CoR _Lacuna_Belendor
  • WBWF&SNW
« Reply #2 on: October 22, 2011, 08:33:33 AM »
Yeni üye olanlar bence de moderatörlerin onayından sonra mesaj atabilmeli ki bu da onları çok zora sokacaktır.

Durthin Galthiosis

• Master Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Swadian
  • M&BWBWF&SNW
« Reply #3 on: October 22, 2011, 08:37:43 AM »
Evet, zaten forum bir nevi kişilerin özgür olmasını da sağlıyor ki, özgürlüklerini elinden almak forumdan soğutmaktan başka bir işe yaramaz.

WorkingOnKirstenCase

• Guest
« Reply #4 on: October 22, 2011, 01:48:05 PM »
Gerçekten çok güzel öneriler ancak fake hesap açmayıp foruma yeni kayıt olanlar çok sıkıntı çekebilir.

Quiksilver

• Knight at Arms
  • *
  • İşsiz Suikastçi
    • View Profile
  • WBWF&S
« Reply #5 on: October 22, 2011, 02:51:11 PM »
Doğru haklısın güzel bir düşünce benimde sana bir önerim var.Asla yanlış anlama..

1-Bunu belki ingilizceye çevirsen yabancı forumun öneri bölümü(varsa)orda paylaşsan daha fazla ilgi görebilir.

2-Belkide konu dışına açsaydın

3-
(click to show/hide)
1 - Gerekirse yaparım.
2 - Düşündüm ama buraya açtım işte.
3 - Sadece nickimi açıklasın diye koydum onu.

Yeni üye olanlar bence de moderatörlerin onayından sonra mesaj atabilmeli ki bu da onları çok zora sokacaktır.
Yani forum kuralları dahilinde olmayan birşey yaptıklarında mesaj yayınlanmaz mesela.

Evet, zaten forum bir nevi kişilerin özgür olmasını da sağlıyor ki, özgürlüklerini elinden almak forumdan soğutmaktan başka bir işe yaramaz.
Özgür olsunlar ama kurallar var. Çoğu forumda yeni üyelerin ilk 10 mesajı veya belli bir online olma süresine kadar mesajları moderasyon onaylı yollanıyor.

Gerçekten çok güzel öneriler ancak fake hesap açmayıp foruma yeni kayıt olanlar çok sıkıntı çekebilir.
Haklısın ama sonuçta kuralların daha forumun ilk dakikalarından denetlendiğini görenler kurallara uymamazlık yapamazlar.

Calradianın Bilgesi

• Artist
  • Language Moderator
  • *
    • View Profile
« Reply #6 on: October 22, 2011, 03:09:37 PM »
Rehberler bölümüne bakmayan oraya da bakmaz, Warband ana konusuna açılan konuların çoğunda adam üye oluyor, 2 tane konu açıp soru soruyor, 5-10 dakika orada bekleyip kimse yok mu diye çığırıyor, cevabını alıyor bazen almazsa da bir daha girmiyor foruma.
sen karisma. git GoT'un yeni bolmunu izle.

Goker

• Wrath of Justice
  • Forum Legend
  • *
    • View Profile
  • MP nick: CoR_Lacuna_Goker
  • WBWF&SNW
« Reply #7 on: October 22, 2011, 04:48:57 PM »
İyi güzel, söylediklerin çok iyi de, moderatörlerin yeni gelenlerin dupe olup olmadığını anlama gibi bir şansı yok. IP kontrolü sadece adminler tarafından yapılıyor. Ama ben yine de pek bir sorun göremiyorum. Koyurtang gelip, 10-15 kişiyi banlayıp gidiyor.

Megadeth

• Grandmaster Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Swadian
  • MP nick: WTF_Megadeth
  • M&BWBWF&S
« Reply #8 on: October 23, 2011, 05:04:26 AM »
Şöyle birşey var bahsettiğiniz moderatör onaylı sistem çok sinir bozucu bir sistem.2-3 kez acil durumum oldu birkaç farklı yerde.Foruma girdim ve moderatör onayından sonra gönderilecek falan.Tabi moderatörler 7/24 açık değilki.Bu yüzden desteklemiyorum.

luckylancer

• Knight
  • *
  • Kurşunun bittiği yerde dipçik konuşur
    • View Profile
  • Faction: Rhodok
  • MP nick: [ASS] Ege
  • WB
« Reply #9 on: October 23, 2011, 09:45:56 AM »
yeni üyelerin ilk 10 mesajı ve konusu moderatöre gitsin. ama onay gerekmesin. moderatör boş zamanında yenilerin mesajlarına bakar, gerekirse siler, gerekirse banlar.

Quiksilver

• Knight at Arms
  • *
  • İşsiz Suikastçi
    • View Profile
  • WBWF&S
« Reply #10 on: October 23, 2011, 09:48:34 AM »
Olabilir ayrıca ben yanlış yazmışım moderasyon derken ben yönetimi kastediyordum yani adminler, moderatörler falan.

nicksiz

• Sergeant at Arms
  • *
    • View Profile
« Reply #11 on: October 23, 2011, 10:35:59 AM »
Birde üyelere kendi konularından ileti silme yetkisi verseler iyi olur.Admin Gelen kadar tartışma çıkıyor 7-8 mesaj atılıyor ama bizede ileti silme yetkisi verseler konumız içinde kirlilik,trtışma ve adminleri sırtında ki yük azıcık azalır.

TA_Tatar_Han

• Guest
« Reply #12 on: October 23, 2011, 10:40:03 AM »
Zaten forumun amacı tartışma, öyle olursa kendi beğenmediği mesajı siler. Mantıksız.

yusuforever

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Nord
« Reply #13 on: October 23, 2011, 11:32:05 AM »
Çok mantıksız.

Goker

• Wrath of Justice
  • Forum Legend
  • *
    • View Profile
  • MP nick: CoR_Lacuna_Goker
  • WBWF&SNW
« Reply #14 on: October 23, 2011, 03:46:40 PM »
Olabilir ayrıca ben yanlış yazmışım moderasyon derken ben yönetimi kastediyordum yani adminler, moderatörler falan.
Çok aktif admin ve moderatörlerin olduğu bir diyarda, aşırı kontrolün gerektiği bir ülkede belki olur. Ama bence şu an Taleworlds için bu sistem iyi.

Birde üyelere kendi konularından ileti silme yetkisi verseler iyi olur.Admin Gelen kadar tartışma çıkıyor 7-8 mesaj atılıyor ama bizede ileti silme yetkisi verseler konumız içinde kirlilik,trtışma ve adminleri sırtında ki yük azıcık azalır.
Her üyeye kendi konusu için moderasyon yapma yetkisi veremezsin ki. Hani, sistem olarak olmaz. Konuya göre değil, bölüme göre moderatörlük yetkisi veriliyor. Ayrıca konu açanın o konu üstünde başka hiç bir yetkisi yok, olamaz. Üyelerin ne tür paylaşımlar yapacağını denetlemek için moderatörler var zaten. Herkesin objektif davranıcağını bilemezsin ki.
Tartışmalar uzuyor derdindeyseniz, uzatmayın. Rapor edin, unutun.

Ayrıca, bu tür önerileri Forum Yönetimi ile iletişim konusunda yapmanız daha doğru olurdu sanki.