Author Topic: Star Wars:The Old Republic  (Read 4727 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

montekristo44

• Sergeant Knight at Arms
  • *
    • View Profile
  • Faction: Neutral
Re: Star Wars:The Old Republic
« Reply #105 on: March 15, 2012, 02:13:52 PM »
Oyundan beklentileriniz nedir bilmiyorum ama bu hafta sonu bi indirip deneyin derim zira alacak olanlar vazgeçebilir, almayacak olanlar alabilir. Oynayın görün, boş yere para vermeyin.
« Last Edit: March 15, 2012, 02:16:25 PM by montekristo44 »
Someday...Someday is right!

Ubsilon Xeforian Cioss

• Grandmaster Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Bandit
« Reply #106 on: March 15, 2012, 02:17:15 PM »
Satele için alırım.

Sen bir ön inceleme yapsana bize?

montekristo44

• *
    • View Profile
« Reply #107 on: March 15, 2012, 02:28:40 PM »

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Vaegir
  • WBNW
« Reply #108 on: March 16, 2012, 12:56:15 PM »
Ne diye üstüme alınıyorum bilmiyorum ama birkaç gün içinde birşeyler daha ekleyebilirim o ön incelemeye. Yeni gelen patch ile falan performans artışları oldu ya...
Eğer senden alıntı yapıp birşeyler yazdıysam,
vaktimi ayırıp senin yazdığın üstünde düşünmüşüm demektir.
En azından insan olup bir cevap verebilirsin...

hobeto13

• Grandmaster Knight
  • *
  • You're in a laundry room!
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #109 on: March 18, 2012, 07:13:29 AM »
 Oyunu 2 gün oynadım.(Cumartesi hiç bakamadım...  :? )Oyun bir Star Wars:KOTOR'dan sonra pek bir RPG gibi gelmedi.Eğer RPG isteseydim Star Wars:KOTOR serisine geri dönerdim.Ancak bir oyun olarak iyi sayılabilir.Yine de bunun için o kadar parayı göze almak biraz saçmalık gözüküyor.Belki ilerde alırım ama şimdi alınabilecek bir oyun değil...  :cry:
Tayyip götüne diksin o üçüncü köprüyü...

montekristo44

• *
    • View Profile
« Reply #110 on: March 18, 2012, 10:27:01 AM »
Oyun bir Star Wars:KOTOR'dan sonra pek bir RPG gibi gelmedi

WoW gibi abi, ne statı diplomasisi? npc var, quest var, mob var işte...

hobeto13

• Grandmaster Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #111 on: March 18, 2012, 04:21:06 PM »
 Arkadaşlar,Free-Trial'i 15 lvl ile sınırlandırmışlar.Ayrıca gemiye de binemiyorsunuz bu sınırdan dolayı...  :lol:

Doğrusu oyunu beğenmedim.Aldıracak çekici bir yanı yok.Bir süre sonra oyundan öyle sıkıldım ki biraz önce silmeye kalkıyordum.Free-Trial bitmiş diyorlar ama ben daha 2 dk önce oyunda idim.Bu akşam kesin olarak bitecek.Doğrusu pek indirdiğime değmedi.Normal sürümünün de pek güzel olduğunu sanmıyorum...  :cry:

montekristo44

• *
    • View Profile
« Reply #112 on: March 18, 2012, 06:18:49 PM »
bu trail sana yaradı o zaman, boş yere oynamayaağın oyuna para vermediğine sevindim :)

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #113 on: March 19, 2012, 04:52:39 PM »
Arkadaşlar,Free-Trial'i 15 lvl ile sınırlandırmışlar.Ayrıca gemiye de binemiyorsunuz bu sınırdan dolayı...  :lol:

O gemiye bindiğin vakit de birşey değişmiyor. Şu ana kadar BH, Sith ve Jedi gemileri gördüm. Ömrüme ömür katılmadı yani. Uzay görevleri desen....meh....

Oyunda keyif alacağın birşey bulursan, oynatır kendini. Online oyunlarda bu genelde endgamede olur zaten. Trialin bir yardımı olmaz. Ana mekanikleri için yardımcı olur o kadar...

montekristo44

• *
    • View Profile
« Reply #114 on: March 21, 2012, 08:18:41 AM »
Bu haftasonu da free trail varmış (oyun iyice batıyo mu ne)

hobeto13

• Grandmaster Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #115 on: March 21, 2012, 11:32:57 AM »
Bu haftasonu da free trail varmış (oyun iyice batıyo mu ne)

Bu işin sonu iyi bir yere gitmiyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse Trail'i bir kez denedikten sonra indirmeye bile değmez bir şey olarak gördüm.Oyunun aşırı derecede kısıtlanmış hali...  :(

Artizan

• Grandmaster Knight
  • *
    • View Profile
  • Faction: Bandit
  • MP nick: WTF_Artizan
  • M&BWBWF&SNW
« Reply #116 on: March 21, 2012, 12:28:22 PM »
şu story modunu bari beleş yapsalar o zaman alırım, ben kotor'a benzettim, diyalog falan olması iyi ama görevler hep aynı bayıyo.

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #117 on: March 21, 2012, 11:54:49 PM »
Uzun süreli Jedi Knight deniyorum şu anda, level 35 oldu (cap 50)

Evet, bahsedildiği kadar var. İçerik açısından gerçekten de bayrak gemisi bir hikayeye sahip. Oynanış konusunda zorluyor Inquisitor'dan sonra, ama hikaye olarak çok çok iyi. Herhalde Sith Warrior ve Jedi Knight dışında öykülere zahmet etmemişler gibi.

Gerçi böyle söylediğime bakmayın:

(click to show/hide)

Oyunun performansı beta dönemine benziyor şu anda, stabilite bayağı geliştirildi. Hala ortada çalışan bir legacy sistemi yok ama nisan civarında çıkacak 1.2 patch i ile geliyor. Eğer altahocolic iseniz (sürekli yeni karakter kasma hastalığı) legacy çok işinize yarayabilir.

Ben ve montekristo44 PvP'den bolca keyif alıyoruz açıkçası, tabi insanına, serverına göre falan değişir. Ama ilk düzenlemeler, nerfler buff lar gelmeden mutluyuz, ileride ne olur bilemem.

Oyunun grafikleri gözü rahatsız etmiyor da, cosmetic çok fazla bug var. Hala araçta adamım dik durabiliyor, speeder a binip haritada ilerleyen karakter geminin dışında ayakda durup uçabiliyor. Hala companion umun lightsaber ı benim karakterin elinde belirebiliyor. Bütün bunlar kanlı canlı yani. Mesela benim Inquisitor'un hala sevgilisi bug lı. İlişki ilerlemiyor, ben de hediye alıp satıp parama para katamıyorum mesela. Ayrıca Togruta olduğu için vücudunun texture u yok, bir başka companion'um olan kalesh in kafasında başlık var, ne yaparsam yapayım. Kıyafetlerin katmanları birbiri üstüne giriyor, berbat bir görüntü oluşuyor. Böyle onlarca bug var. Oynanışı bozmuyor ama, kozmetik olarak problem.

MMORPG ne derseniz deyin lüks zaten, bunu kabul etmeniz lazım. Bugün bir sıkıntınız olduğunda sizinle bire bir temasa geçen bir çalışan görmek istiyorsanız, o 15$ lık aylık ücrete mantıklı bakacaksınız. Ben companion karakterin vücut texture u yok diye adamlara çemkirdim, 2 dk geçmeden bir çalışan live chat ile bağlanıp benden detaylı bug report aldı. Birlikte fikir falan geliştirdik. Bunun için o adamın maaşının ödenmesi lazım, bu da beleş oyunlar ile olmaz. Bunu anlayın artık. O nedenle "şu kadarı beleş olsaydı, burasını parasız yapsalardı, 2 de çay verselerdi" falan pek işlemiyor. İyi ki de işlemiyor açıkçası. Ben bu hizmetleri almaktan çok memnunum çünkü.

Oyun oynanır mı? Eğer Star Wars seviyorsanız katlanıyorsunuz, ben bile fikir değiştirdim sonuçta (ki lore konusunda burnumdan kıl aldırmazdım eskiden, burada ekmeğe sürüp oyun girişinde servis ediyorlar. O kadar kötü birçok şey). Ayrıca başka bir oyun yok, ne derseniz deyin. ABD merkezli pre-CU serverları da denedim SWG için, olmuyor. O ızdırap çekilmiyor açıkçası. Lag var, oyun mekanikleri çalışmıyor tam, vs vs vs. Ama uzun zamanınızı gömer misiniz? PvE yapıyorsanız eğer nisanda yeni içerik geliyor, sözde" dolu dolu" içerik. Ben olsam yemezdim. Siz de yemeyin derim. PvP'ciler için de yeni armor setleri gelecek, 1 tane yeni warzone (WoW daki Battleground) var, çok da fekalet değişiklikler yok yani. Ama MMO bu zaten, günün 6-7 saati vakit geçirecek adam zaten bizim yazdıklarımızı okumaz, ona no-lifer dediğimiz için nerd inadını kimse kıramaz. Arada açıp, oyununu oynayıp, bazı dönemler çok isteyip biraz fazla kaçırıp, sonra 3-5 gün açmayan insanlaradır lafım.

Sakın ha 2 günlük trial e bakarak bir oyun hakkında herşeyi öğrendiğinizi sanmayın. Oyunda 50 level var, hiç görmediğiniz ability ler var. İlk 15 level ne cc, ne stun görmeden PvP ye giren adamlardık Ocak ayında sonuçta. Oyun değişiyor, gelişiyor. Oyunun mekaniği nasıl, EQ gibi, WoW gibi. Bunu görürsünüz. Müzikleri, grafikleri, vs leri nasıl onu görürsünüz. Bir de şu ünlü VoiceOver hikayeyi ucundan görürsünüz. O 15 level bunu verir size. 2 Karakter kastım, 15 level ile oyunun kalanı arasında alaka yok.

Durum budur, sorunuz varsa cevaplamaya çalışırım. Sonuçta az buz para değil verilen şey. Ama herkesi farklı yönünden çekiyor. Ben themepark tan sıkılmıştım, SW olduğu için dayanamadım. Ayrıca (bir arkadaşımın dediği gibi) ortaklaşa bir etkinlik yapmayı seviyorum. Online kısmı beni çekiyor. Üstelik kaliteli hizmet ve içerik almayı da istiyorum. O zaman bilim kurgu temalı çok seçeneğim yok, oynuyorum. Siz de deneyin, edin hafta sonunda. Sonuçta bu oyunun kötüye gittiğini göstere de bilir, oyunun reklam masraflarından kısıp biz eblek oyuncuları reklam aracı olarak kullanmaya da dönebilir (arkadaşını davet et, oynasın 2 gün sana maymun verelim pet olarak vs vs.). PR teknikleri bunlar, birkaç ay sonrasına kadar içeride adamımız yoksa tahminden ileriye gitmez...

Bertanx

• Master Knight
  • *
  • Tis but a scratch
    • View Profile
  • MP nick: CoR_Bertanx
  • M&BWBWF&SNW
« Reply #118 on: March 22, 2012, 08:32:17 AM »
Bir şey soracağım, diyelim bu hafta sonu trial'ına katıldık, süre bitti. Haftaya yine aynı olay olursa, yine katılabilir miyiz?
"The end justifies the means..."

Baradh

• Sergeant Knight
  • *
    • View Profile
  • WBNW
« Reply #119 on: March 22, 2012, 11:20:54 AM »
Bir şey soracağım, diyelim bu hafta sonu trial'ına katıldık, süre bitti. Haftaya yine aynı olay olursa, yine katılabilir miyiz?

Anladığım kadarıyla sorundan, daha önce oynadığın karakter ile aynen devam etme şansın olduğunu sanmıyorum. Yeni bir e posta adresi ile, yeni bir hesap açarak yeni bir trial oynayabilmen lazım. Aynı karakteri 1 er haftalık aralarla geliştirme şansı vermezler.