RPG değil bu anlattıklarınıza göre... 
en az diablo kadar rpg 
O ünlem var ya, asıl önemli olan dikkat edilecek şey o ünlem işte. Diablo'da char için gerekli şeylerde daha çok söz hakkın vardı. Diablo 3 demiyorum yalnız, 2 üzerinden örnek veriyorum. Diablo 3 de basitleştirilmiş olacaktır 2 ye göre kesin....
Yani oyun RPG değil, oyunda averajın az üstünde bir senaryo var (inq) diyelim, bu hikaye noktalarını birbirine bağlayan genelde uzakdoğu tarzı grinding var. Ama bu grinding "bonus quaest" kisvesi altında veriliyor yani, "ister yap ister yapma biz çok özgürlükçüyüz meheh" diye. Onun dışında onyıla varacak olan gidip "x ten y kadar kes" görevlerini sen okumuyorsun, birisi sana söylüyor (yaşasın tembellik) ana hikayede güzel ama her questte bunalttı beni (tersini söyleyen de var, tarz meselesi bu zaten). Bir gemin var, sözde sana özel. Hiçbir kısmına bir iz bırakamıyorsun. Ben öldürdüğüm tüm force user ların kılıçlarını dizmeyi isterdim. Mass effect teki gibi gemidir, müziktir falan yok yani.
Ya bak, oyunu yapan firmanın profiline bakarsan eğer, bunlar elbet birgün gelecektir. Tamam, var olan mekanikler değişmez ama yeni gelecek ek paketlerde düzgün bir yol izlenebilir. Patchler ile bu eksikler biraz düzeltilir. Ama bütün bunlar olurken hem kutuya 200tl, hem de aylık 32tl vermek zorunda değiliz. Anlamsız olan bu. Ben gelecekte daha güzel oyun olacak diye adamlara sürekli para vermeyi mantıklı bulmuyorum işte...