armurile soldatilor nostri seamana bine cu cele slave are dreptate cele cu bascute cu cojoc de oaie cu straie taranesti si asa mai departe care le vedeti in filmele cu Lapusneanu,Mihai etc sunt ale armatei mari adica prostimea tarani pe care ii luati prima data din sat adica peasants
Si cu cele bizantine, si cu cele tataresti sau cu cele turcesti ! Depinde mult de perioada.
De exemplu, pentru perioada Negru-Voda pana la Mircea cel Batran armurile sunt similare cu ceea ce gasim si in alte state balcanice ale vremii (Serbia, Bulgaria), sau in Bizant, dar exista si influente occidentale venite pe filiera maghiara. Ulterior, pentru perioade mai tarzii, se resimt influente orientale, venite atat de la tatari (Hanatul Crimeei) cat mai ales din zona Imperiului Otoman. Asta e valabil, in linii mari, si pentru imbracamintea boierilor.
Sa nu uitam si un fapt deosebit de important: dupa perioada Vlad Tepes, in armatele tarilor romane gasim numerosi mercenari, veniti din cele mai diverse colturi ale Europei si Orientului Mijlociu...
Depinde pe ce perioada dorim sa ne axam... din cate s-a votat in topicul dedicat acestei teme, castigatoare ar fi perioada Stefan cel Mare - Matei Corvin.... O perioada in care inca "Oastea cea Mare" era de baza, deci vom avea nevoie oricum de o multime de outftit-uri taranesti.
Bah, eu stiu sa modelez, numai ca in 3D Studio Max... nu in Wings 3D. (urasc Wings)
Din cate am inteles se poate si fara Wings...