Non-English Forums > Forumul Românesc
Idei despre un viitor mod istoric romanesc
Alexandru_cel_Mare:
Deocamdata sunt destul de ocupat cu examenele si licenta si nu prea am sa pot sa ma implic in comunitate...
Ma gandeam insa pe viitor, daca tot am reusit sa obtinem un forum al nostru, sa ne unim eforturile si sa scoatem un mod istoric romanesc. Ceva legat de istoria noastra, ma gandesc ca cea mai misto perioada de care ne-am putea ocupa ar fi perioada lui Mihai Viteazu...a luptat cu turcii, cu tatarii, cu polonezii, cu habsburgii, a reusit sa uneasca toate cele trei tari romane.
Eu cum am zis, sunt destul de ocupat luna asta... la vara voi fi insa ceva mai liber. Am sa continui in paralel lucrul la modul meu fantasy.
La un eventual mod istoric romanesc pot sa constribui cu urmatoarele:
- stiu sa lucrez foarte bine cu harta mare
- stiu sa lucrez in python chestii destul de simple (sa adaug factiuni in plus, banditi in plus, eroi noi, sa modific diverse setari, etc), deocamdata. Nu pot sa creez scripturi prea complexe, dar asta pot invata in timp.
- invat sa texturez, probabil voi reusi sa invat si asta.
- accesul la resurse istorice romanesti e foarte usor pentru mine.
Ce parere aveti ?
P.S: eu oricum daca reusesc sa finalizez pana la toamna modul meu fantasy, Terra Aeterna, urmatorul meu mod va fi unul istoric, despre Iancu Jianu.
Clau24:
e foarte cool
eu oricum te ajut cu modul terra aeterna si nu mar deranja sa lucrez pt un mod romanesc..:)
ce stiu sa fac?:
stiu in general sa fac modele cu wings 3d ;modele,texturi,speculare momentan invat sa fac loduri
si pot reface harta mare de la 0 destul de precis dupa orice poza a unei harti reale..o lucrez cu 3ds max
oricine se pricepe sa faca moduri si vrea sa faca un mod care sa includa si natiunea romana in el sunt bucuros sal ajut
prowler08071984:
E o idee foarte buna, mi-ar placea sa vad un mod romanesc. Si perioada propusa este buna, oricum avem de unde alege, ori Mihai Viteazul ori Stefan cel Mare, am putea duce actiunea chiar si la 1200+ desi poate nu toata lumea ar gasi perioada la fel de interesanta.
Alexandru_cel_Mare:
--- Quote ---E o idee foarte buna, mi-ar placea sa vad un mod romanesc. Si perioada propusa este buna, oricum avem de unde alege, ori Mihai Viteazul ori Stefan cel Mare, am putea duce actiunea chiar si la 1200+ desi poate nu toata lumea ar gasi perioada la fel de interesanta.
--- End quote ---
Hmm, ar fi ceva si cu 1200... numai ca nu prea avem state si tari romanesti pe atuncia. Am putea juca cu cateva voevodate, sa zicem cele ale lui Litovoi, Seneslau si Farcas din Muntenia si Oltenia, Tara Fagarasului, Tinutul Bolohovenilor, dar... lumea nu prea a auzit de ele, nici istoricii nu s-au pus intru totul deacord cu localizarea lor...
E greu de zis intre Stefan cel Mare si Mihai Viteazu...
Mihai Viteazu are mai multe avantaje:
- e vorba de reunirea celor trei tari romanesti, deci ar fi un storyline destul de amplu, si mai mult, cu iz patriotic.
- ar fi mai multe natiuni cu diferite stiluri de lupta, de la Khanatul Crimeei si Imperiul Ottoman la Habsburgi si Polonia.
- in perioada aceasta armatele domnilor Tarii Romanesti si Moldovei foloseau erau foarte diversificate, aveau in componenta numerosi lefegii, o multime de mercenari luptau in diferite corpuri de armata. Avem de-a face cu armate semi-profesionale si nu cu "oastea tarii" cum era inainte. Deci ar fi si o diversitate mai mare in trupe...
prowler08071984:
De acord dar totul depinde si de cate factiuni s-ar dori a se introduce in mod. Daca numarul ar ramane la cel din native si anume 6 ar fi destul de bine. Daca se depaseste numarul asta treaba cred ca devine dificila. Un prieten de-al meu a lucrat la un mod in care si-a propus ca factiunile sa fie cu mult diferite una de cealalta si sa reflecte mai bine culturile pe care incearca sa le reprezinte. Rezultatul a fost foarte bun dar au ramas multe item-uri care nu au fost adaugate din lipsa de spatiu. Singura piedica este numarul maxim de item-uri ce pot fi introduse in mod. Daca s-ar introduce mai mult de 6 factiuni cred ca incepe sa fie destul de greu sa ai un mod cu diversitate si in care factiunile sa fie intradevar distincte, fara sa repeti item-uri de prea multe ori.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version