Author Topic: Mod Sistemi Dersleri Hakkindaki Gorusleriniz, Sorulariniz ve Onerileriniz  (Read 3343 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

karka

• Guest
Mod Sistemi Dersleri hakkindaki goruslerinizi, sorularinizi ve onerilerinizi bu konu altina yazabilirsiniz.

Marsec

• Guest
Benim onerim bu ba$ligin kilitlenmesi. Bir i$e yaramiyor ve yaramayacak gibi gozukuyor, belki de kilidi basip alt sayfalara giderken olumunu izlemek daha faydali olur.

Büyüteç

• Magnifier
  • Sergeant at Arms
  • *
  • Mathematician of Buju
    • View Profile
    • Büyüteç
Acele etmeyin. Mutlaka işe yarayacak.

Şu anda az kişiyiz. Bu yüzden ilginin az olması doğaldır. Oyun tam sürüme yaklaştıkça daha çok insanın forumları ziyaret edeceğini düşünüyorum. Biraz sabretmelisiniz.

Wohooo!! A Matter of Life or Death

zgf

• Squire
  • *
    • View Profile
Kimse sallamadı gibi.

Belki  Mod Discussion forumlarındaki dersler de çevirilirse bir kıpırdanma olur.

Marsec

• Guest
Heh, ilk mesajim sarkastikti tabi biraz.

Bence bu durumun vehametini gosteriyor. $oyle ki, herkes "oyun yapalim" diye cildirir bir donem memlekette, mesela mod yapmak oyun yapmaktan kat kat kolay. Konu M&B ise, Python en yuksek duzey dillerden biridir, yani okunabilirligi en fazla olan, en hizli yazilan ve kolay ogrenilen dillerden biri. Bu dokumanlarin cevrilmeye ba$lamasindan sonra olu$an sessizlik bence cok anlamli  :P

Her neyse, ben de umuyorum ki ilerleyen gunlerde geri besleme yapilacaktir.

Swordmaster

• Grandmaster Knight
  • *
    • View Profile
    • Jeff Buckley
  • Faction: Swadian
  • WB
Ben de umuyorum. Hem bu sessizliği "Fırtına öncesi Sessizlik" olarak alalım. :P
Free as a bird, but caged as a man in love...

zgf

• Squire
  • *
    • View Profile
Ben de umuyorum. Hem bu sessizliği "Fırtına öncesi Sessizlik" olarak alalım. :P

Umarım öyledir  :)

Bir de eğer derslerin uzunluğundan korkan varsa korkacak hiç bir şey yok, M&B'yi modlamak gerçekten çok kolay. Derslerde herşey açıkça anlatılmış hatta çok fazla detaya girilmiş bile diyebilirim. 2-3 dk. sürecek bir işlem sayfalarca anlatılmış.

Python konusuna gelince, Python dünyanın en iyi tasarlanmış dillerinden biri, 10 yaşındaki çocuk da kullanıyor NASA ve Google'da kullanıyor ki zaten pek programlama işine girmiyorsunuz modlarken gördüğüm kadarıyla sadece hazır nesnelerele uğraşıyorsunuz.

Ama işte en can alıcı nokta modelleme işi o tamamen yetenek istiyor. Okumakla olmuyor.

Marsec

• Guest
zgf cok dogru soyluyor, ustelik armagan (boyle demek istiyorum artik, armagan forumdaki kullanici adi ve yabancilar da oyle sesleniyor :D) bu konuda cok iyi bir i$ cikarmi$ bence, sadece tuple'larla ugra$arak bir suru degi$iklik yapiliyor.

Armagan

• Primary Developer
  • Developer
  • *
    • View Profile
Beğendiğine sevindim Marsec. Aslında mod sisteminin çok eksikliği de var. Sistemi başlangıçta sadece kendi kullanımım için yapmıştım. Sonra değiştire değiştire ancak bu kadar oldu. Mount&Blade 2 için XML tabanlı süper bir sistem yapacağız umarım. :)

Bu arada herkes armagan derse ben de çok sevinirim. :P

Marsec

• Guest
Karka, al sana geri besleme :D

Mount & Blade 2 hakkinda da armagan'dan (ya $imdi huylandim ama boyle derken eheh) da bir $eyler duydum ya olsem de gam yemem artik :)

Bu arada Winter'in da cok iyi i$ cikardigini soylemeden gecemyecegim alakasiz da olsa, onun yaptigi NPC ler bile mod sisteminin aslinda ne kadar potansiyeli oldugunu gosteriyor.

karka

• Guest
Arkadaslar sunu belirtmek isterim: Bu ceviri projesi her ne olursa olsun bitirilecektir. Hevesimizin kacmasi, canimizin sikilmasi gibi bir sey olmayacagini acikca soyleyeyim.

Her sey yolunda giderse bir kac ay sonra tum dersler e-kitap haline getirilip hizmetinize sunulacak ve her an bakabileceginiz bir rehber haline gelecek.

Halihazirda ilk bolum pdf olarak indirmenizi beklemektedir.

Isinize yaramasi dileklerimle.

Not: Ayrica gordugunuz gibi M&B 2 hakkinda ipuclari da almamizi sagladi bu proje.  :mrgreen:

Swordmaster

• Grandmaster Knight
  • *
    • View Profile
    • Jeff Buckley
  • Faction: Swadian
  • WB
Vay be!! Sonunda artık ciddileşmeye başladık.(yani mod konusunda) Artık bir şeyler çıkarmaya başlarız ama hala erken olabilir. :wink:(Ben derim ki Haziran gibi...)
Free as a bird, but caged as a man in love...

zgf

• Squire
  • *
    • View Profile
Şimdilik bitti sanırım, emeği geçen herkese teşekkürler. O kaydırma çubuklarından kurtulmak lazım yalnız. :)

karka

• Guest
Evet simdilik bitti gibi. Yarin tum pdf dosyalarini eklemis olurum. Ugrasan, eden herkese cok cok tesekkurler.

Marsec

• Guest
Şimdilik bitti sanırım, emeği geçen herkese teşekkürler. O kaydırma çubuklarından kurtulmak lazım yalnız. :)

O kaydirma cubuklari part 3'un aslinda da var, ve python kodlarinin uzunlugundan kaynaklaniyor. Bolunmemesi gerekiyor sanirim ama python acip normal $ekilde kasmayali cok oldu. Yok yok eminim bolunmemeli :D

Emegi gecen herkese te$ekkurler, bu arada yazdigimiz her bolum artik bizim sorumlulugumuzda. O yuzden kendi yazdiklari bolumlerin asil hallerinde guncelleme oldugu takdirde cevirileri yapanlar kendilerininkileri de guncellerse cok daha guzel olur.