Author Topic: Teknik Sorunlar/Buglar icin Once Buraya! (Son Guncelleme: 21.05.2006)  (Read 5303 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Marsec

• Guest
Turkce forumlarda teknik sorunlarla ilgili sik sik benzer konular acildigi icin Bug Reports/Customer Support forumlarindaki stickyleri cevirip biraz da ekleme yapmayi uygun gordum.

Oncelikle, bu mesajin/threadin konusu teknik sorunlar ve buglar, odeme konusunda ayrintili bilgi icin Maelstorm'un ba$lattigi bu thread'e, sikca sorulan genel sorular icin <deniz>'in Sikca Sorulan Sorular ba$likli threadine bakabilirsiniz.

Performans konusunda problem ya$ayanlar da Ingilizce olan Customer Support forumunda Armagan Bey'in ba$latmi$ oldugu Performance Tweaks ba$likli konuyu inceleyebilirler.

1. Serial no'mu (key'imi) kaybettim. Ne yapabilirim, tekrar mi satin alacagim?

Serial no'nuzu e-mail adresine postalatmak icin https://store2.esellerate.net/store/support/Default.aspx adresine gidin. "Finding your order number" kismini bulup e-mail adresinizi kutucuga girdikten sonra "email order history" butonuna basin. Key'iniz otomatikman ayni adrese yollanacaktir (I$e yaramasi icin oyunu alirken kullandiginiz adres ile kesinlikle ayni olmasi gerektigine dikkat edin.

2. Key girmeye cali$tigimda "Activation Denied" hatasi aliyorum

Sahip oldugunuz her key ba$ina 60 gunde 2 kez aktivasyon hakkiniz vardir. Bu hatayi almaniz 60 gunluk donem icinde bu haklarinizi kullanmi$ oldugunuz anlamina gelir, yani biraz beklemek zorundasiniz.

3. Oyun cali$iyor ama fontlarda problem var/okunmuyor.

Genellikle guncel olmayan ekran karti suruculeri bu duruma yol acar (Ayrica 4 nolu adima bakin). En yaygin bulunan en karti chipsetleri Nvidia ve ATI tarafindan uretilenlerdir. Download adresleri: Nvidia - ATI

4. Ana menude okunmayacak kalitede yazilar goruyorum, suruculerim guncel, ekran kartim ATI chipsetli.

Ekran karti ayarlarinizi bulup (desktop'a sag tik > properties > settings > advanced, genellikle) buradaki ayarlardan "Performance" olanini "Quality" ile degi$tirin.

5. Oyunu acmaya cali$irken $u hata cikiyor:
Code: [Select]
This application has failed to start because d3d9.dll was not found.
Re-installing the application may fix this problem.

Sisteminizde DirectX yuklu degil, ya da guncel degil. http://www.microsoft.com/windows/directx/default.aspx?url=/windows/directx/downloads/default.htm adresinizden sisteminize uygun ve en yeni (min 9.0) DirectX versiyonunu cekip kurun.

6. Oyun icin minimum sistem gereksinimleri nedir?

Ekran karti: en az 32 mb bellekli, Hardware Transform & Lightning destekleyen bir kartiniz olmasi gerekiyor. Yaygin bir ornek oldugu icin, GeForce'un ilk versiyonundan beri bu ozellikleri sagladigini ekleyelim.

Diger gereksinimler:
  CPU: Pentium serisi 766 MHz i$lemci/ya da e$lenegi herhangi bir Amd vs. i$lemci
  Ram: 128 MB
  Hdd: Min. 100 MB harddisk alani

7. Ne yaparsam yapayim oyun cali$mayi reddediyor.

Sisteminizde virus/spyware olabilir, guncel antivirus programlariyla test edin.

Tam tersine, bazi antivirus / firewall gibi programlar da acikken oyunun cali$masini etkileyebilir. Arka planda cali$an programlari teker teker kapatarak oyunu cali$tirmayi deneyin.

8. Assertion Failed! ile ba$layan bir hata ile oyun acilmiyor/oyundan atiyor. Ne yapabilirim?

Buyuk ihtimalle bozuk dosyalardan, bir surumden otekine upgrade ederken kaynaklanan bir sorun. Mount & Blade'i tamamen kaldirip guncel bir versiyonunu yukledikten sonra tekrar deneyin.

Ancak eger hatayi agent.cpp dosyasinda veriyorsa, "Permanent Corpses" ayarini "on" durumuna getirin, muhtemelen sorun cozulecektir.

9. Grafiklerde bozukluklar var, mavi renkli kayalar gibi sacmaliklar goruyorum.

Buyuk ihtimalle ekran kartiniz bump mapping desteklemiyor, oyunun ba$langic menusunde Configure > Video kismina gidin ve "Use Bump Mapping" secenegini kaldirin.

10. Diyaloglar sirasinda oyundan atiyor.

CTD (Crash to Desktop), bilinen bir bug. Henuz cozume ula$ilmi$ degil, diyalog seceneklerini cok hizlica secmemek gibi kesin olmayan bir oneri de mevcut.

11. Oyundan cikarken hata veriyor.

Muhtemelen Nvidia ekran kartlari ile alakali zararsiz bir durum. Her ciki$ta hata raporunu MS'e gondermek icin onay isteyen pencereyle ugra$mak istemiyorsaniz Windows'un "Error Reporting" ozelligini kapatabilirsiniz. ( My Computer'a sag tik > Properties > Advanced > Error Reporting > Disable Error Reporting)
-Configuration kisminda "Use Pixel Shaders" opsiyonunun aktif olmamasindan kaynaklanmasi ihtimaller arasinda

12. Bir mod yukledim, ama cali$tirmaya kalktigimda "more than 32 samples per sound" hatasi veriyor.

.751 versiyonunu kullaniyorsaniz Mount & Blade .731 icin olan modlari yuklediginizde bu hatayi verecektir. Uygun versiyon kullanin ya da elinizdeki mod destekliyorsa kendiniz v .751'e cevirin.

13. D3D yazisi normalde olacagi gibi mouse pointerinin ustunde yer alacagina, tamamen yerini aliyor.

Ek yazilimlarla ozelle$tirilmi$ mouse pointerlari buna neden olur, Windows'un varsayilan ayarlarina donerseniz sorun cozulecektir.

14. Crossbow/Bow kullanirken ati$ gercekle$medigi halde ok/bolt sayisi 1'den 0'a iniyor (Sadaktan yeni ok/bolt alip yerle$tirme animasyonu sirasinda).

15. Diger gruplarin aksine, Khergit gruplarindaki birey sayisi sizin levelinizla dogru orantili olarak degi$miyor. Dark Khergit partileri acikca etkilenirken, muhtemelen 'normal' Khergit partileri ve benzer partiler de etkileniyor (Vaegir, Swadian, bandit, pirate partileri duzgun, diger partiler onaylanmadi).

NOT: Bilgilerin cogu http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,583.0.html ve http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,11453.0.html adreslerinden alinmi$tir. Sik kar$ila$ilan diger sorunlarla birlikte ben de guncellemeye devam edecegim.
« Last Edit: November 02, 2006, 07:24:39 pm by Marsec »

Marsec

• Guest
Re: Teknik Sorunlar/Buglar icin Once Buraya!
« Reply #1 on: May 10, 2006, 09:50:07 pm »
Siz de kar$ila$tiginiz sorunlarda oncelikle yukaridaki listeye bakar ve tekrar tekrar ba$lik acmazsaniz sevinirim. Eger aradiginizi bulamadiysaniz, yabanci diliniz de varsa forumun diger kisimlarinda birazcik arama yapabilirsiniz. Eger gene bulamadiysaniz tabii ki yeni bir postla yardim isteyebilirsiniz.

Yardim isterken aklinizdan cikarmamanizi istedigim $eyler:

- Oyun hala beta, ve bu yuzden cozulebilir/cozulmeyebilir sorunlar cikarmasi muhtemeldir.

- Moderator olsun olmasin, kimse sorununuza aninda cevap vermek zorunda degildir, her $ey nezaket sinirlari cercevesinde halledilmelidir.

- Ba$liginizda sorun oldugunu belirtirken "yardim!" ve "bi bakin plsss!" gibi genel ifadelerden kacinmaniz ve az da olsa sorunla ilgili bilgi vermeniz hem yardim alma ihtimalinizi artirir, hem de bizim gibi kural manyaklari tarafindan ele$tirilmezsiniz ;)

- Mesajinizi yazarken, sorunu/bugi oyunun hangi versiyonuyla ya$adiginizi, hata mesaji (varsa) tam olarak ne oldugunu (mumkunse ekran goruntusu daha iyi olur) ve sistem ozelliklerinizi yazarsaniz daha kolay cozume yonelik mesajlar alabilirsiniz.

Ornek bir mesaj:
Quote from: sorunu olan adam
Oyunda Borcha ile konu$urken $oyle bir hata veriyor: (Ekran goruntusu). Ignore tu$una basmak i$e yaramiyor.
Versiyonum .751, bilgisayarimin ozellikleri ise: Amd 2500+, 1 GB Ram, Nforce 2ultra anakart, GeForce Ti4400 ekran karti,
Audigy ses karti, Windows XP SP1.

- Sorununuz cozuldugu takdirde, donup te$ekkur etmek nezaket kurali olmanin di$inda, ayni sorunu ya$ayabilecek diger ki$ilere bir cozum oldugunu gostermek ve yukaridaki gibi sik rastlanan sorunlar listeleri icin onemli verilerdir.

- Ba$liga ya da mesaj icerigine buyuk harflerle "ARKADASLAR SORUNUM VAR YA BI BAKIN" yazmaniz sorununuza cozum bulmanizi garanti etmez, hatta buradaki bir cok insan icin cevap vermeme sebebidir, verseler bile igleneyebilirler. Bir $eyi ozelliklle belirtmiyorsaniz caps lock tu$unu acik unutmu$ gibi BUYUK HARFLER ile yazmanin internet jargonunda bagirmak anlamina geldigini ve kesinlikle ho$ kar$ilanmayacagini unutmayin.

- Pls? Kesinlikle hayir.

Sorunu olan ve arkada$lar bu ba$lik di$inda sorunlarina cozum aradiktan sonra  cozuldugu takdirde buraya eklenmesini isteyebilirler. Dedigim gibi, yukaridaki listeyi guncel tutmaya cali$acagim, o yuzden PM atmaktan cekinmeyin.
« Last Edit: May 13, 2006, 03:40:58 pm by Marsec »

Ativan

• Administrator
  • *
    • View Profile
  • Faction: Bandit
Konu başlığı yeni versiyonlarla birlikte güncelliğini yitirdiği için sabit başlıkların arasından çıkartıldı.
En popüler kişisel mesaja cevap: Hayır değiştiremezsiniz.